odpocet
6 dagen
5 uren
14 minuten
28 seconden
Customer support:info@kulina.be

Schotels

Toon filters
Toon filters
Sorteer op
12 artikelen in totaal
Blauw Filters wissen
Bord voor sushi en sashimi bord COBALT BLUE 43 x 22,5 cm, MIJ
74,99 €
MIJC6243
Serveerbord AQUA SPLASH 20 x 14 cm, blauw, MIJ
16,49 €
MIJC5428
Serveerbord CONTOUR 24 x 15 cm, blauw, keramiek, MIJ
21,99 €
MIJC0363
216599 servirovaci talir contour 33 x 10 5 cm modra keramika mij
Nieuw bij
23,49 €
MIJC0367
Dessertbord AQUA SPLASH 17 x 11 cm, ovaal, blauw, MIJ
12,99 €
MIJC5423
216629 servirovaci talir contour 17 5 x 10 cm modra keramika mij
Nieuw bij
9,69 €
MIJC0624
Dessertbord 17 cm, grijs/lichtblauw, Bitz
11,07 €
BITZ14107
Serveerbord RIDGED INDIGO 19 x 13 cm, MIJ
12,09 €
MIJC2300
Serveerbord EQUINOXE 32,5 x 15 cm, hemelsblauw, REVOL
44,49 €
RV649568
216647 servirovaci talir neptune 14 x 11 cm modra keramika mij
Nieuw bij
12,49 €
MIJC3193
Serveerschaal COSMIC DINER EARTH EUROPE 32cm, Seletti
101 €
SLT10835
Serveerschaal COSMIC DINER EARTH ASIA 32 cm, Seletti
101 €
SLT10834

Borden - een elegante manier om je eten te serveren

Waar worden schalen voor gebruikt?

Een schotel is een grote platte serveerschaal, meestal ovaal, rechthoekig of rond van vorm, die wordt gebruikt om vlees, groenten, ham of een ander soort voedsel (warm of koud) op te dienen. Ze worden vaak gebruikt tijdens familiediners, sociale evenementen, feesten, bruiloften, banketten en in restaurants om warme maaltijden, voorgerechten, hele kalkoen of eend, voorgerechten, desserts, fruit, crackers, sandwiches en andere maaltijden op te dienen. Ze zijn erg praktisch door hun royale afmetingen en bieden bovendien de mogelijkheid om voedsel op een goed georganiseerde en esthetische manier te presenteren.

Wat is het verschil tussen een dienblad en een serveerbord?

Er zijn verschillende verschillen tussen een dienblad en een schotel. Beide zijn plat en worden gebruikt om voedsel te vervoeren of te serveren.

Een dienblad is een draagbare schaal (vaak met handvatten) die wordt gebruikt om glazen, drankjes of hapjes naar de tafel te brengen (naar de eetkamer, de woonkamer of het terras). Om te voorkomen dat voorwerpen eraf vallen, kunnen dienbladen verhoogde zijkanten hebben en zijn ze vaak gemaakt van verschillende materialen zoals metaal, plastic of hout.

Een schotel daarentegen is meestal gemaakt van porselein of keramiek en wordt gebruikt om voedsel op te serveren dat rechtstreeks op het oppervlak wordt geplaatst. Je kunt het gebruiken om eten te vervoeren van de keuken naar de eettafel , maar je zet er geen ander servies of bakjes op, zoals je doet met een dienblad.

Tot slot kunnen zowel dienbladen als schalen gebruikt worden voor het serveren van voedsel, maar dienbladen zijn kleiner en worden gebruikt voor het vervoeren van kleiner voedsel en glazen, terwijl schalen groter zijn en gebruikt worden voor het serveren van vlees of groenten.

De dienbladen op Kulina zijn zorgvuldig geselecteerd uit topmerken zoals Blomus, Revol, MIJ, en Bitz. Om je eten op een elegante manier te serveren heb je misschien ook taartplateaus, kaas- en tapasplanken, broodmandjes en andere kleine serveerschalen nodig.