odpocet
6 dagen
11 uren
15 minuten
1 seconde
Customer support:info@kulina.be

Japans Santoku mes 4000FC 18 cm, Miyabi

Code:
Merk:

Over het artikel:

"Een keuken waar je geen goed mes kunt vinden is geen keuken."

Detailed informationBekijk gedetailleerde beschrijving

Online op voorraad (1 pcs) Online op voorraad:1 pcsLevering:do 19. - vr 20.6.
180 €

Accessoires 8Bekijk meer

Messenslijper voor Japanse messen, Miyabi
Messenslijper voor Japanse messen, Miyabi
Online op voorraad (>5 pcs)
91 €
MB34536007
Houder voor slijpsteen, hout, Miyabi
Houder voor slijpsteen, hout, Miyabi
Online op voorraad (1 pcs)
90 €
MB34536000
Slijpsteen #5000, Miyabi
–20 %
Slijpsteen #5000, Miyabi
Online op voorraad (>5 pcs)
205 €
257 €
MB34536005
Slijpsteen #1000, Miyabi
Slijpsteen #1000, Miyabi
Online op voorraad (3 pcs)
130 €
MB34536002
Slijpsteen #400, Miyabi
Slijpsteen #400, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
106 €
MB34536001
Slijpstaaf 25 cm, vernikkeld zilveren strips, ebbenhouten handvat, F.Dick
Outlet
FDCK7587125
Magnetische messenhouder MAGNETO 27,5 cm, voor 8 messen, Eva Solo
59,95 €
ES229780
Snijplank LOG 48 x 36 x 6 cm, bruin, acaciahout, Continenta
140 €
CONT4861
Japans Santoku mes 4000FC 18 cm, Miyabi
180 €
Naar winkelwagentje

Gedetailleerde productbeschrijving

"Een keuken waar je geen goed mes kunt vinden is geen keuken."

Masaharu Morimoto, expert en chef van de Japanse keuken

Het uiterst scherpe SANTOKU-mes met authentiek Japans lemmet is het beroemdste utility-mes in Aziatische stijl. Het wordt terecht het mes van de drie deugden genoemd. Het blinkt uit in snijden, snijden en hakken. Elk tweede mes dat in Japan wordt verkocht is een SANTOKU mes. Als belangrijkste instrument van de Japanse culinaire kunst won dit mes snel aan populariteit in Europa. Het bereiden van Japanse sushi is een trendy aangelegenheid geworden en SANTOKU is het ideale mes voor de bereiding ervan. Het brede en lange lemmet met een fijne rand zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de kracht, waardoor het snijden nauwkeurig en comfortabel is. Het hogere facet vermindert de wrijving, wat het snijden preciezer maakt. SANTOKU is de perfecte metgezel bij het werken met vlees, vis, groenten en fruit. U zult de onovertroffen eigenschappen van het mes waarderen, bijvoorbeeld bij het snijden van uien. Het duurzame achthoekige handvat ligt goed in de hand en verhoogt de veiligheid van de greep. Het mes is een must bij het bereiden van gerechten van Aziatische recepten.

Specificaties: bladlengte 18 cm

Het plezier van koken begint bij de voorbereiding, waarbij het mes een ongeëvenaarde hoofdrol speelt. De Japanse messen van de MIYABI 4000FC serie leiden u sierlijk door alle rituelen van de voedselbereiding. Messen met traditionele handvatten zijn ontwikkeld met de nadruk op elegantie en maximale bruikbaarheid en veiligheid.

Het lemmet is gemaakt van FC61 dubbel gehard chroomstaal. Om nog betere eigenschappen te bereiken, werd een uniek CRYODUR®-hardingsproces gebruikt, waarbij het staal bij -196°C wordt bevroren. Het resulterende materiaal heeft een uitzonderlijke hardheid. Honbazuke's traditionele handslijpen is bewezen door honderden jaren werk van meester-messenmakers. Het is een slijpproces in meerdere fasen, waarbij het mes eerst wordt geslepen met een verticale en horizontale roterende slijpsteen en het lemmet ten slotte wordt gepolijst met een lederen hoonband. Het symmetrische slijpsel en de Katana rand zorgen voor een gemakkelijke penetratie door ruwe materialen. De uitgesneden bescherming voorkomt dat de vingers van het mes glijden.

Het achthoekige handvat biedt perfecte controle over de snede en effectieve ondersteuning tijdens het snijden. Ebbenhout is van nature duurzaam en vormvast dankzij de hoge nerf. De sierpen van het handvat is een degelijke en decoratieve methode. De perfecte balans van het mes brengt comfort en voorkomt handvermoeidheid. De MIYABI 4000FC messen zullen volledig voldoen aan uw verlangen naar een precisiegereedschap van Japanse oorsprong.

  • Gemaakt van dubbel gehard verchroomd staal FC61
  • Hardheid 61 Rockwell
  • CRYODUR® - een unieke methode van vriesharden/tempering
  • 2-lagig blad
  • Uitschuifbeveiliging verhoogt de gebruiksveiligheid
  • Authentieke, smalle Japanse vorm
  • Lemmet Katana rand
  • Symmetrische snit
  • Honbazuke unieke drie-fase hand slijpen
  • Hoge bladvastheid, corrosiebestendigheid en optimale flexibiliteit
  • Comfortabel handvat van pakkahout
  • Achthoekige vorm, geïmpregneerd hout
  • Perfecte balans voor comfortabel hanteren van het mes
  • Decoratieve speld
  • Gegraveerd logo
  • Niet vaatwasmachinebestendig
  • Levenslange garantie tegen fabricagefouten in het blad

Schoonheid en precisie zijn de belangrijkste kenmerken van de Japanse cultuur, en dezelfde filosofie wordt al sinds de 14e eeuw in ere gehouden door het merk MIYABI uit Seki, het centrum van het Japanse bestek. De Japanse traditionele messenmaker heeft zijn precisie vakmanschap gecombineerd met de beproefde productieprocessen en normen van het Duitse merk ZWILLING J. A. HENKELS. De bedrijfsgroep ZWILLING kon zo haar portefeuille uitbreiden met een eigen productie van authentieke Japanse messen, midden in het hart van de Japanse messenindustrie.

Japanse zwaardmakerij is al vele eeuwen een traditie in het Land van de Rijzende Zon. Samuraizwaarden werden en worden bewonderd om hun unieke elegantie, scherpte, schoonheid en technische perfectie. Nauwkeurig vervaardigde MIYABI instrumenten met authentieke Japanse bladen zijn een waardige opvolger van deze traditie. De verbluffende, bijna "chirurgische" scherpte van de messen behoudt de textuur van de gebruikte grondstoffen. Wees net zo veeleisend als Japanse koks en uw doel zal altijd een perfect smakend gerecht zijn.

Aanbevelingen en onderhoud:

  • Gebruik de messen niet om extreem harde ingrediënten te snijden, zoals bevroren voedsel
  • Stel het mes niet bloot aan langdurig contact met water of zout
  • Vermijd het buigen van het mes
  • Om de scherpte te behouden, is het raadzaam het mes na gebruik met de hand te wassen met een mild reinigingsmiddel en onmiddellijk te drogen
  • Bescherm het blad tegen schokken
  • Als u het mes lange tijd niet gebruikt, is het raadzaam het in droge stof of krantenpapier te wikkelen. De inktolie die op de krantendrukpers wordt gebruikt, beschermt het blad tegen mogelijke corrosie
  • Het blad kan worden afgeveegd met een in olie gedrenkte doek als onderdeel van het onderhoud, waardoor de weerstand tegen corrosie toeneemt
  • Bewaar het mes op een veilige plaats

Aanvullende parameters

Merk:MIYABI
Categorie: Japanse Messen
Gewicht: 0.27 kg
EAN: 4009839390623
Maat: 18 cm
Mes-lengte: 18 cm
Stuks in een set: 1 ks
Product type: Japans en Santokumes
Collectie: MIYABI 4000FC
Producent: MIYABI
Productcode:MB33957181
EAN:4009839390623

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check

Klantenreviews

Klantenreviews

We’re looking for stars!
Let us know what you think
horni popis
spodni popis

Foto & video

Accessoires

Messenslijper voor Japanse messen, Miyabi
Messenslijper voor Japanse messen, Miyabi
Online op voorraad (>5 pcs)
91 €
MB34536007
Houder voor slijpsteen, hout, Miyabi
Houder voor slijpsteen, hout, Miyabi
Online op voorraad (1 pcs)
90 €
MB34536000
Slijpsteen #5000, Miyabi
–20 %
Slijpsteen #5000, Miyabi
Online op voorraad (>5 pcs)
205 €
257 €
MB34536005
Slijpsteen #1000, Miyabi
Slijpsteen #1000, Miyabi
Online op voorraad (3 pcs)
130 €
MB34536002
Slijpsteen #400, Miyabi
Slijpsteen #400, Miyabi
Online op voorraad (2 pcs)
106 €
MB34536001
Slijpstaaf 25 cm, vernikkeld zilveren strips, ebbenhouten handvat, F.Dick
Outlet
FDCK7587125
Magnetische messenhouder MAGNETO 27,5 cm, voor 8 messen, Eva Solo
59,95 €
ES229780
Snijplank LOG 48 x 36 x 6 cm, bruin, acaciahout, Continenta
140 €
CONT4861

Vergelijkbare producten

Andere klanten kochten ook